Etichete

luni, 16 ianuarie 2012

PİDE



Pide sau cum i se mai spune Pizza turceasca se poate face in diferite forme şi cu diferite umpluturi. Desiguri sunt reteta fixe cu un anume aluat şi o naume umplutura, inşallah pe parcurs o sa mai postam astfel de reteta. Aici insa sunt prezentate variante de pide cu forma diferita cu un aluat facut dın:
*lapte sau yourt
*drojdie
*putina zahar şi sare
*ulei citeva linguri
*faina
*galbenuş de ou  ca sa ungem pideurile
*susam şi çoreotu sa punem deasupra

Umplutura:
*poate fi de brinza cu patrunjel
*ceapa cu kavurma(ca in poze)
*sos de roşii cu salam şi caşcaval 
orice alta umplutura doriti de carne sau legume

Preparare:
Se face aluatul. Dizolvam drojdia in apa sau lapte caldut cu putin zahar, dupa 10 minute amestecam cu faina yourt ulei şi sare şi afcem un aluat aşa mai maole şi-l lasam sa creasca. dupa asta il mai framintam cu putina faina ii dam forma dorita il umplem cu ce avem, ungem marginile cu galbenuş şi presaram cu susam şi çoreotu şi punem la cuptor.















4 comentarii: