Etichete

marți, 17 ianuarie 2012

KADAYIF DOLMASI

   Selamün aleyküm
Niyetimiz paylaşmak inşallah elimizden geldigince dilimizin döndügüce beraber olucagız.Kadayıf dolması erzurum yöresine ait çok sevilen bir tatlı   özellikle ramazan ayında ve kış aylarında çok çok tüketilir lezzeti çok güzel oldugu için ününü sadece bölgede degil tüm yurtta bilinen ve sevilen hale getiriyor.

   malzemeler:
 * 400 gr yaş kadayıf/  400gr kadayif...un aluat special care se vinde in magazine...semifabricat
 * 150 gr ceviz/  150gr nuci
 * 4  yumurta/  4 oua
 *  1/2  su bardagı süt/ jumate pahar lapte
 *  kızartmak için 05 lt sıvı yag/ jumate litru ulei pentru prajit
 *** şerbeti***   Siropul
 * 4  su bardagı şeker/  4 pahare de zahar
 * 5  su bardagı su/  5 pahare de apa
 * 1 dilim limon/  1 felie de lamie
  Şerbeti önceden kaynatıp sogutmak gerekli./ siropul trebuie fiert şi racit.

 Hazırlanışı:
 yaş kadayıfdan parçalamdan bir parça alınır 15 cm kadar uzunlugunda içine bir kaç parça ceviz konulur ve sarma yapar gibi sarılır . Bütün kadayıflarda sarma işlemi bittikten sonra derin bir kaba yumurtalar kırılır süt ileve edilir  ve iyice karıstırılır . diger tarafta orta boy bir tencereye  sıvıyag koyulur ve ısıtılmaya başlanır .Hazırlanan dolmalar önce yumurtalı karışıma iyice bulanır hafıf elimizle süzdükten sonra kızarma yagına atılır ve altın rengini alana kadar kızartılır.Kızaran dolmalar yagdan çıkar çıkmaz soguk şerbetin içine atılır 5 dk kadar bekletilip çıkarılır süzülür ılık olarak servis yapılır.

NOT:
* Kadayıfları sararken sıkarak sarmak lazım.
* Yumurtaya buladıktan sonra fazla sıkmadan yağa koymak lazım eger elde sıkılırsa yumurta içine geçer ve kokusunu bırakır.
 * Dolmaları kırartırken tamamen yagın altında kalmaları lazım .
 * Kalan yagı daha sonra başka kızartmalarda kullanıla bilir.
 * Şerbetide buzdolabında saklaya bilir daha sonra başka tatlılarda kullana bilirsiniz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu