Etichete

marți, 17 ianuarie 2012

ISLAK KURABIYE


Selamun aleykum
Cay  veya kahvenin yanina yada misafirler icin harika bir atistirmalik :)
Va prezentam reteta care este ideala la un ceai, la o cafea sau cind aşteptati musafiri.

    Malzemeler:  İngrediente:
 * 2 yumurta   2 oua
 * 125 gr margarin  125  gr margarina
 * 1/2  su bardagi sivi yag  jumate de pahar de ulei
 * 3 yemek kasigi pudra sekeri  3 linguri mari de zahar pudra
 * 3 yemek kasigi kakoa   3 linguri mari de cacao
 * 1 paket vanilya   1 pachet vanilie
 * 1 paket kabartma tozu 1 pachet praf de copt
 * aldigi kadar un   faina cit cuprinde

    Serbeti:  Sirop
 * 1 su bardagi seker  1 pahar zahar
 * 1 su bardagi su 1 pahar apa

   Cukur bir kaba sirayla butun malzemeleri koyup ele yapismayan ama cokta sert olmayan bir hamur hazarlayalim.hazirlanan hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak yuvarlayalim firin kabuna dizelim butun hamur bitince onceden isittigimiz firinda pisirelim.kurabiyelerimiz piserken bizde derin bir kapta seker ve suyu karistira karistira eritelim .Kurabiyeler firindan cikar cikmaz uzerlerine birer yemek kasigi serbet dokelim kalan serbetide yine kendi aralarinda paylastiralim .Istenirse uzerine soguduktan sonra cikolata sosu dokelim hepsi bukadar .Deneyenlere simdiden afiyet olsun

İntr-un vas se pun toate ingredientele şi se face un  aluatul ca moalele urechıı, sa nu fie prea tare. facem bilute de marimea unei nuci şi le aranjam pe tava şi coacem in cuptor. İn acest timp punem la fiert siropul. scoatem kurabiyeurile din cuptor şi le trunam cite o lingura de sirop la fiecare...ce ramine impartim egal. Dupa ce se racesc puteti sa le ornati cu sos de ciocolata. Sunt foarte gustoase şi uşor de preparat. Pofta buna

KADAYIF DOLMASI

   Selamün aleyküm
Niyetimiz paylaşmak inşallah elimizden geldigince dilimizin döndügüce beraber olucagız.Kadayıf dolması erzurum yöresine ait çok sevilen bir tatlı   özellikle ramazan ayında ve kış aylarında çok çok tüketilir lezzeti çok güzel oldugu için ününü sadece bölgede degil tüm yurtta bilinen ve sevilen hale getiriyor.

   malzemeler:
 * 400 gr yaş kadayıf/  400gr kadayif...un aluat special care se vinde in magazine...semifabricat
 * 150 gr ceviz/  150gr nuci
 * 4  yumurta/  4 oua
 *  1/2  su bardagı süt/ jumate pahar lapte
 *  kızartmak için 05 lt sıvı yag/ jumate litru ulei pentru prajit
 *** şerbeti***   Siropul
 * 4  su bardagı şeker/  4 pahare de zahar
 * 5  su bardagı su/  5 pahare de apa
 * 1 dilim limon/  1 felie de lamie
  Şerbeti önceden kaynatıp sogutmak gerekli./ siropul trebuie fiert şi racit.

 Hazırlanışı:
 yaş kadayıfdan parçalamdan bir parça alınır 15 cm kadar uzunlugunda içine bir kaç parça ceviz konulur ve sarma yapar gibi sarılır . Bütün kadayıflarda sarma işlemi bittikten sonra derin bir kaba yumurtalar kırılır süt ileve edilir  ve iyice karıstırılır . diger tarafta orta boy bir tencereye  sıvıyag koyulur ve ısıtılmaya başlanır .Hazırlanan dolmalar önce yumurtalı karışıma iyice bulanır hafıf elimizle süzdükten sonra kızarma yagına atılır ve altın rengini alana kadar kızartılır.Kızaran dolmalar yagdan çıkar çıkmaz soguk şerbetin içine atılır 5 dk kadar bekletilip çıkarılır süzülür ılık olarak servis yapılır.

NOT:
* Kadayıfları sararken sıkarak sarmak lazım.
* Yumurtaya buladıktan sonra fazla sıkmadan yağa koymak lazım eger elde sıkılırsa yumurta içine geçer ve kokusunu bırakır.
 * Dolmaları kırartırken tamamen yagın altında kalmaları lazım .
 * Kalan yagı daha sonra başka kızartmalarda kullanıla bilir.
 * Şerbetide buzdolabında saklaya bilir daha sonra başka tatlılarda kullana bilirsiniz.

luni, 16 ianuarie 2012

PANCAKE



TAHINLI RULO

TURK USULU PASTIRMA







ISPANAKLI PASTA

PİDE



Pide sau cum i se mai spune Pizza turceasca se poate face in diferite forme şi cu diferite umpluturi. Desiguri sunt reteta fixe cu un anume aluat şi o naume umplutura, inşallah pe parcurs o sa mai postam astfel de reteta. Aici insa sunt prezentate variante de pide cu forma diferita cu un aluat facut dın:
*lapte sau yourt
*drojdie
*putina zahar şi sare
*ulei citeva linguri
*faina
*galbenuş de ou  ca sa ungem pideurile
*susam şi çoreotu sa punem deasupra

Umplutura:
*poate fi de brinza cu patrunjel
*ceapa cu kavurma(ca in poze)
*sos de roşii cu salam şi caşcaval 
orice alta umplutura doriti de carne sau legume

Preparare:
Se face aluatul. Dizolvam drojdia in apa sau lapte caldut cu putin zahar, dupa 10 minute amestecam cu faina yourt ulei şi sare şi afcem un aluat aşa mai maole şi-l lasam sa creasca. dupa asta il mai framintam cu putina faina ii dam forma dorita il umplem cu ce avem, ungem marginile cu galbenuş şi presaram cu susam şi çoreotu şi punem la cuptor.